نشانه های کودکان خجالتی | نشانه های خجالت کودکان

نشانه های کودکان خجالتی | نشانه های خجالت کودکان

نشانه های کودکان خجالتی در مدرسه و خانه |به طور کلی، کودکان خجالتی نشانه‌های خاصی از خجالت و ترس اجتماعی در خانه نشان می‌دهند. در زیر، چند نشانه معمول از نشانه های خجالت کودکان در محیط خانه را بررسی می‌کنیم:

نشانه های خجالت کودکان | اجتناب از تعامل اجتماعی

از نشانه های کودکان خجالتی در مدرسه و محیط خانه می توان به اجتناب وی از تعاملات اجتماعی اشاره داشت. کودک خجالتی ممکن است تمایل کمتری به شرکت در فعالیت‌های گروهی داشته باشد و به جای آن، ترجیح دهد تنها باشد یا با تعداد محدودی از خانواده و دوستان صمیمی خود تعامل داشته باشد.

نشانه های خجالت کودکان | نشانه‌های فیزیکی خجالت

از نشانه های کودکان خجالتی در مدرسه و محیط خانه می توان به نشانه های فیزیکی که از خود بروز می دهد، اشاره داشت.  کودک خجالتی ممکن است در مواقعی که با صحنه معرفی خود در مقابل دیگران قرار می‌گیرد، نشانه‌های فیزیکی خجالت مختلفی من جمله این موارد که ذکر می کنیم از خود نشان دهد. این نشانه ها شامل افزایش ضربان قلب، سرخ شدن صورت، اختلال در تنفس، تنش عضلانی، لرزیدن صدا یا تغییر در تن آن، لرزیدن دست‌ها، پاها و لب‌ها، عرق کردن شدید و سایر رفتارهای ناشی از خجالت می‌باشد.

نشانه های خجالت کودکان | ترس از توجه بیش از حد:

از نشانه های کودکان خجالتی در مدرسه و محیط خانه می توان به ترس و استرس آنها از مورد توجه قرار گرفتن، اشاره داشت. کودک خجالتی ممکن است از توجه بیش از حد دیگران به خود بترسد. او ممکن است از توجه و نظرات افراد خارج از خانواده و دوستان صمیمی‌اش نگران شده و تمایلی به مواجهه با آنها نداشته باشد.

نشانه های خجالت کودکان | اجتناب از شرکت در فعالیت‌های اجتماعی مانند جشن تولد

از دیگر نشانه های کودکان خجالتی در مدرسه و خانه این است که کودک خجالتی ممکن است ترجیح دهد از شرکت در فعالیت‌های اجتماعی تا حد امکان خودداری کند. او ممکن است کمتر علاقه‌مند به شرکت در جشن‌ها، مهمانی‌ها یا رویدادهای خانوادگی باشد.

نشانه های خجالت کودکان | اضطراب در مواقع جدید

از جمله نشانه های خجالت کودکان در مدرسه و خانه این است که کودک خجالتی ممکن است در مواجهه با موقعیت‌های جدید و ناشناخته در خانه احساس اضطراب کند. به عنوان مثال، هنگام مواجهه با مهمانان جدید، تغییر محیط یا مواجهه با وظایف و مسئولیت‌های جدید، او ممکن است رفتاری نشان دهد که نشانگر اضطراب و خجالت است.

نشانه های خجالت کودکان | کم حرف بودن

کم حرفی از دیگر نشانه های کودکان خجالتی در مدرسه و خانه می باشد. کودکان خجالتی معمولاً تمایلی به کم حرفی نشان می‌دهند. آنها به جای ابراز نظرها و احساسات خود، ترجیح می‌دهند به گوش دادن و مشاهده بپردازند. این رفتار به آنها امکان می‌دهد از خطرات احتمالی مرتبط با بیان نظرات و تعبیرها جلوگیری کنند.

نشانه های خجالت کودکان | فداکاری بیش از حد

کودکان خجالتی ممکن است به عنوان یک راه‌حل برای پذیرش دیگران، فدا کاری بیش از حد بکنند مثلا شخصی در یک صف از آنها جلو بزند و کودک خجالتی بابت عدم تمایلش به دفاع از حقوق خود بابت خجالت هیچ رفتاری نشان ندهد و خودخوری کند.

نشانه های خجالت کودکان | خودخوری کودکان خجالتی

از دیگر نشانه های کودکان خجالتی خودخوری می باشد. وقتی یک فرد معمولی حقش خورده می شود و یا بحثی بین وی و طرف دیگر رخ می دهد که حق با فرد خجالتی بوده عموما دیده می شود که کودکان خجالتی از دفاع حق خود کوتاه می آیند و به خوبی از حق خود نمی توانند دفاع کنند و همین موضوع باعث می‌شود دیگران تا حد امکان از کودکان خجالتی سوء استفاده کنند. خشم فروخورده این کوتاهی در دفاع از حقوق مشروع در کودکان خجالتی منجر به خودخوری آنها می شود.

کودک خجالتی در مدرسه | کودکان خجالتی در مدرسه با چه مسایلی رو برو هستند؟

کودکان خجالتی در مدرسه

کودک خجالتی در مدرسه ممکن است با چالش‌های خاصی مواجه شود که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم:

1. اجتناب از شرکت در فعالیت‌های گروهی:

کودک خجالتی در مدرسه ممکن است ترجیح دهد در فعالیت‌های گروهی و تیمی شرکت نکند. 

2. دشواری در برقراری روابط اجتماعی:

کودک خجالتی در مدرسه ممکن است در برقراری دوستی‌های جدید و برقراری ارتباط با همکلاسی‌ها مشکل داشته باشد. 

3. اضطراب در مواقع عمومی:

کودکان خجالتی در مدرسه ممکن است در مواجهه با موقعیت‌های عمومی مانند خواندن در جلسه، یا شرکت در جشن‌ها اضطراب و خجالت حس کند. این اضطراب می‌تواند باعث تحت فشار قرار گرفتن و افزایش ترس اجتماعی شود.

4. کمبود اعتماد به نفس:

کودکان خجالتی در مدرسه ممکن است به کمبود اعتماد به نفس برخورد کنند و احساس کنند که نمی‌تواند به خوبی در محیط مدرسه عمل کنند یا مورد قبول دیگران قرار گیرند.

برای کمک به کودک خجالتی در مدرسه، می‌توانید این اقدامات را انجام دهید:

1. ایجاد محیط حمایت‌کننده

2. آموزش مهارت‌های اجتماعی: به کودک خجالتی بیاموزید چگونه با دیگران ارتباط برقرار کند، نظرات خود را بیان کند و روابط دوستانه بسازد. مهارت‌های اجتماعی می‌تواند به اعتماد به نفس او کمک کند.

3. تشویق به شرکت در فعالیت‌ها: کودک را تشویق کنید تا در فعالیت‌های گروهی و اجتماعی شرکت کند. این امر می‌تواند باعث تقویت مهارت‌های اجتماعی کودک خجالتی در مدرسه و افزایش اعتماد به نفس او شود.

4. همکاری با روانشناس: کودک خجالتی در مدرسه مسلما با مشکلاتی رو به رو خواهد شد که کارشناسان و روانشناسان ما در خانه مهر همیشه در راستای انجام وظایف خود حاضرند به شما در راستای غلبه فرزندتان به خجالت راهنمایی کنند. همین امروز با ما تماس بگیرید و از خدمات مشاوره ما برای درمان کودک خجالتی تان استفاده کنید.